Com cuidar del raspall de dents en època de Covid-19?

El Consell General de Dentistes d’Espanya ha compartit recentment informació relacionada amb els nous hàbits d’higiene dental que hem de tenir en compte en aquesta situació del Covid-19.

Des de Mim Espai Dental creiem important informar-vos del correcte ús del raspall de dents i de les mesures d’higiene que heu de prendre a partir d’ara per evitar contagis.

1. RENTAR-SE LES MANS

El primer pas que hem de fer abans de tocar el raspall és rentar-nos molt bé les mans amb aigua i sabó. Els virus passen de la mà a la mucosa oral.

2. RENTAR-SE LES DENTS

Raspallarem les dents de la manera habitual, amb pasta fluorada durant 2 minuts, al menys 2 cops al dia.

3. ESBANDIR EL RASPALL

Esbandir bé el raspall després de cada ús per així eliminar del tot les restes de pasta i altres elements.

4. DESINFECTAR EL CAPÇAL

Mentre duri l’epidèmia del coronavirus es recomana desinfectar el capçal del raspall amb povidona iodada al 0,2% o aigua oxigenada diluïda al 1% durant 1 minut.

5. SECAR BÉ EL RASPALL

És important també assecar bé el raspall, donant voltes de dreta a esquerra a l’objecte per eliminar l’excés d’aigua i humitat.

6. GUARDAR EL RASPALL

Els raspalls s’han de guardar amb el capçal cap amunt, allunyats del wc per evitar contaminar-se. L’ideal és no tenir el raspall a la vista sinó guardat.

7. NO AMUNTEGAR RASPALLS

Els raspalls no han de guardar-se amuntegats pel risc de contaminació creuada d’un a l’altre al tocar-se.

8. RENTAR-SE LES MANS

Al acabar el procés és important rentar-se les mans amb aigua i sabó durant al menys 40 segons.

Altres recomanacions que hem de recordar és la de renovar el raspall cada 3-4 mesos, sempre que detectem que s’ha deteriorat o quan haguem passat per un procés infecciós.

Esperem que tots vosaltres us trobeu bé de salut. Des de Mim Espai Dental us enviem molts ànims en aquests temps de confinament.