DOLORS DE MANDÍBULA: ORiGEN I TRACTAMENT

Quan una persona pateix dolors en l’articulació que connecta la mandíbula amb la resta del crani es diu que té desordres temporomandibulars.

L’articulació temporomandibular (ATM) està formada per dues articulacions, dreta i esquerra, que funcionen a la vegada.

És important detectar els primers dolors en ATM, ja que si no es tracten poden arribar a produïr limitacions a l’hora de menjar i de parlar.

3 milions de persones pateixen desordres temporomandibulars a Espanya

Consejodentistas.es
Però com podem saber si tenim aquesta articulació afectada?

Els símptomes són molt diversos però, els més habituals són: mal de cap crònic, brunzits a les orelles o sensació de pressió, molèsties al mastegar, dolor a la cara o mandíbula, dolor cervical, bruxisme o desgast dental, etc.

És important acudir al dentista així que apareguin els primers símptomes, ja que si no es tracta aviat pot ocasionar problemes crònics a l’hora de menjar i parlar.
QUIN ÉS EL TRACTAMENT?
Tot i que sempre és necessari evaluar primer la causa que provoca el trastorn o dolor en aquesta articulació, hi ha dos possibles tractaments a tenir en compte que ajudaran a solucionar aquest problema. Per una banda, l’ús de la fèrula nocturna ajudarà a evitar el bruxisme i també a tenir la mandíbula més relaxada. El segon mètode consistiria a prendre analgèsics, receptats prèviament pel dentista.

El Dr. Castro de Consejo de Dentistas recomana també menjar aliments tous i utilitzar una bossa de gel per desinflamar i alleujar el dolor. En casos més complexes d’aspectes funcionals de l’articulació, el doctor indica que s’hauria de rehabilitar amb pròtesi tota l’oclusió.
Font de l’article: https://www.consejodentistas.es
Mim és +, Mim és Badalona

No Comments

Post A Comment

Estem aquí per ajudar-te :)